Vélemények dr.Sárdi Krisztináról>>>
Rendelés típusa:
Belgyógyász és gasztroenterológus szakorvosként több mint 20 éve foglalkozom az emésztőszervi panaszok, betegségek diagnosztikájával és terápiájával. Betegeim kivizsgálásnak középpontjában ételallergia-, ételintolerancia vizsgálatok, hasi ultrahang és endoszkópos vizsgálatok (gyomor és vastagbél tükrözés) végzése áll. A hozzám fordulók mindig személyre szabott kezelésben részesülnek, melynek elengedhetetlen része a táplálkozási tanácsadás is.
A doktornő csak felnőtt betegeket fogad!
hasi fájdalom,
puffadás,
hasmenés,
székrekedés,
hányinger,
gyomorégés,
teltségérzés,
kellemetlen lehelet,
nyelési zavar,
fogyás,
vashiányos vérszegénység
fejfájás,
fáradékonyság,
rekedtség,
tartósan fennálló köhögés,
hajhullás,
bőrtünetek,
ízületi panaszok
1994. Általános orvosi diploma - Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán summa cum laude minősítéssel
2002. Gasztroeenterológia szakvizsga
2000. Belgyógyászat szakvizsga
Magyar Gasztroenterológusk Társasága
Magyar Belgyógyászok Társasága
Magyar Orvosi Kamara
Egy, a felnőtt lakosság 9-23 százalékát érintő bélbetegség kezelésében hatásos diétát fejlesztettek ki néhány évvel ezelőtt az ausztráliai Monash Egyetem kutatói. A low (alacsony) FODMAP étrendi ajánlással kapcsolatos főbb tudnivalókat dr. Sárdi Krisztina gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa foglalta össze.
További véleményekA doktornő nagyon kedves, türelmes, lelkiismeretes és alapos volt, minden kérdésemet megválaszolta.
A gyermekkori ételallergia jól kezelhető és az allergének mellőzésével a tünetektől sem kell tartani. Mégis felvetődhet a kérdés, hogy meddig szükséges a szigorúbb étrendi szabályokat betartani, és milyen gyakran kell ellenőrizni az allergia meglétét. Dr. Hidvégi Edit, az Allergiaközpont gasztroeneterológus szakembere válaszolt a kérdésekre.
Az ételallergia igen változatos tüneteket okozhat, akár már egy minimális mennyiségű allergént tartalmazó étel vagy ital elfogyasztását követően is. Dr. Hidvégi Edit, az Allergiaközpont gyermek- és felnőtt gasztroenterológus, tüdőgyógyász szakembere arra hívja fel az érintettek figyelmét, hogy a reakciók súlyossága számos tényezőtől függ, és az enyhébb tünetek sem jelentenek garanciát arra, hogy a későbbiekben nem alakulhat ki súlyosabb reakció is.